Kinesitherapie

Voorkeurshouding

Doelgroep

Wanneer baby’s te lang op de rug liggen met het hoofdje steeds naar dezelfde kant gedraaid, kan een afgeplat hoofdje ontstaan. De schedel is nog week en daardoor kan de ene kant platter worden dan de andere. Naast een afgeplat hoofdje kan een voorkeurshouding ook leiden tot het niet goed recht kunnen liggen en asymmetrie in de bewegingen van armen en benen. De eenzijdige bewegingen kunnen negatieve gevolgen hebben op de ontwikkeling van het kind.

  • asymmetrische zuigeling met voorkeursligging

Doelstelling

Soms is een voorkeurshouding hardnekkig en moeilijk te corrigeren. Dan kun je de hulp inroepen van een baby/kinder-kinesitherapeut. Die stimuleert de baby in de ontwikkeling van de niet-voorkeurskant om zo verdere asymmetrie af te remmen.Zodra de voorkeursligging van de baby verdwenen is zal de afplatting meestal vanzelf minder worden en vaak verdwijnen.

Werkwijze

Door aangepaste bewegingsstimulaties beoogt de therapie de normale symmetrische ontwikkeling van het hoofd en de rest van het lichaam te herstellen. Gedurende de hele behandeling blijven de ouders aanwezig en kunnen ze terecht met al hun vragen en krijgen ze ook veel tips en leuke bewegingsspelletjes voor hun baby mee naar huis . Meestal wordt ook nauw samen gewerkt met baby/kinder-osteopaat Yannick Smidts.

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

Chantal: +32 (0) 496 14 26 36

Johan: +32 (0) 497 62 63 28

Margot: +32 (0) 494 84 70 17