Psychotherapie

Voor volwassenen

Doelgroep

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het minder goed gaat, waarin er meer gepiekerd wordt, je vaker boos of verdrietig bent, je emoties meer op de voorgrond staan, je minder energie hebt, er meer onzekerheid is. Meestal gaan die periodes vanzelf over. Soms is dat niet het geval en is er meer aan de hand, dan kan psychotherapie een hulp zijn. Psychotherapie is een behandelmethode voor psychische problemen zoals stress, piekeren, burn-out, depressie, angsten, slaapproblemen, eetproblemen, relatiemoeilijkheden, verwerkingsproblemen, onzekerheid, boosheid,...

Doelstelling

Psychotherapie bestaat uit gesprekken met een psychotherapeut. De therapeut zoekt met je uit welke dynamieken hebben geleid tot de situatie zoals ze nu is. Door inzicht te krijgen in je gedachten, gevoelens en denkpatronen kan je bepaalde dingen in een ander licht plaatsen en ook anders gaan aanpakken. Er is oog voor de innerlijke wereld maar ook voor de context; familie, vrienden en werk spelen immers een rol in je leven en hoe je je voelt. Een psychotherapeut zegt je niet hoe je de dingen moet aanpakken, lost ook geen problemen op, maar gaat wel samen met jou op zoek naar wegen waar jij je beter bij voelt.

Werkwijze

Eerst vindt een intake plaats. Dit is een eerste kennismaking waarin wordt besproken met welke verwachtingen je op gesprek komt, we kijken of jouw vraag aansluit bij ons aanbod. We brengen in kaart wie je bent, wat er goed gaat in je leven, wat er minder goed gaat. Een intake is een wederzijdse kennismaking, het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de therapeut. Wanneer beslist wordt om samen verder te gaan wordt, kan de therapie starten. Deze bestaat uit wekelijkse of tweewekelijkse gesprekken van telkens 45 minuten. Naarmate de therapie vordert, kan er meer tijd tussen de gesprekken komen. Indien gewenst kan er samengewerkt worden met huisarts, psychiater of andere zorgverleners.

De gehanteerde werkwijze wordt wel steeds op een individuele manier afgestemd op de hulpvraag en de cliƫnt. Niet elke therapeut werkt op eenzelfde wijze, hierdoor kan de beschrijving van hierboven wat afwijken van het traject dat u zal lopen.

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

Nathalie: +32 (0) 474 31 91 47