Kinesitherapie

Post-operatieve revalidatie

Doelgroep

U bent recent geopereerd? U kan bij ons terecht voor uw revalidatie. Indien u in het begin niet meteen in staat bent om naar onze praktijk te komen, kunnen wij op huisbezoek komen.

  • Onderste ledematen : meniscushechting, meniscectomie, knieprothese, kruisbandruptuur, fracturen van enkel en onderbeen, heupprothese, …
  • Bovenste ledematen : fracturen van hand/pols/elleboog/schouder, schouderinstabiliteit, …
  • Cardiochirurgie

Doelstelling

Samen doen we er alles aan om u zo spoedig en zo goed mogelijk terug op de been te krijgen. Uw chirurg zal u informeren over de gemiddelde duurtijd van uw revalidatie, wij zullen u gaandeweg evalueren en kijken naar de haalbaarheid van deze termijn. Elk individu is verschillend en herstelt ook anders, maar samen gaan we ervoor om uw dagelijkse activiteiten terug op te pikken.

Werkwijze

Afhankelijk van uw operatie worden er indien nodig dagelijks kinesessies ingepland. Deze worden steeds gradueel opgebouwd en met nauwkeurige opvolging van eventueel gecontra-indiceerde bewegingen in het begin van de postoperatieve fase. Daarnaast zullen er ook oefeningen voor thuis worden aangeleerd. 

Na de eerste sessies aan huis, proberen we zo spoedig mogelijk te starten met oefeningen in onze praktijk, waar we over meer ruimte en oefenmateriaal beschikken.

Na enkele weken zal u steeds op controle gaan bij de chirurg, deze kan de vooruitgang beoordelen en groen licht geven voor verdere oefentherapie.

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

Chantal: +32 (0) 496 14 26 36

Johan: +32 (0) 497 62 63 28

Margot: +32 (0) 494 84 70 17