Trompet

Ine

Wie ben ik

Hallo, ik ben Ine Trompet, een kinder- en jeugdpsychologe die graag jonge mensen en hun gezinnen vooruithelpt in het leven. Als psychologe heb ik meer dan drie jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en jongvolwassenen binnen de geestelijke gezondheidszorg en de integrale jeugdhulp. Hiervan heb ik een aantal jaar in Australië gewoond en gewerkt als zelfstandig psychologe in een groepspraktijk. Zo heb ik zowel ervaring opgedaan in België als in Australië, geleerd om te werken vanuit verschillende invalshoeken en met verschillende culturen, wat altijd zeer interessant is. Momenteel woon ik terug in België om dichterbij familie en vrienden te zijn en ook mijn passie voor mensen te helpen hier verder te zetten. Naast mijn werk als psychologe bij onze groepspraktijk Tonus Londerzeel, ben ik ook aan de slag als CLB-medewerker te Brussel.

Opleidingen

  • Master in de Klinische Psychologie (UGent, 2013)
  • Erkend door de Psychologencommissie (Erkenningsnummer: 902112862)
  • Bijscholing en training in gezinstherapie, kunst- en speltherapie, en begeleiding bij huiselijk geweld
  • Persoonlijk profiel op Vind-een-psycholoog.be: https://www.vind-een-psycholoog.be/psycholoog/ine-trompet-londerzeel.html

Werkwijze

Terugbetaling:
Gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit is soms mogelijk. Raadpleeg hiervoor steeds je mutualiteit.

In therapie bespreken we eerst in alle vertrouwen de zaken die moeilijk lopen of dingen die je graag zou veranderen. Nadien gaan we SAMEN als een team op zoek naar hoe ik jou en jouw omgeving het best kan verder helpen en gebruiken we jullie aanwezige kwaliteiten en sterktes om nieuwe wegen te vinden. Voor mij is het zeer belangrijk dat bij dit proces iedereen zich goed voelt en vooral goed gehoord voelt.

Ik werk ook graag OP MAAT. Bij deze integreer ik verschillende therapeutische stromingen en technieken (cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, speltherapie, oplossingsgerichte therapie en cliëntgerichte therapie) in de diagnostiek en behandeling, en evalueer ik regelmatig wat werkt voor ieder specifiek individu.

Het gedeelte psychodiagnostiek bestaat bij uit twee delen. Eerst en vooral begin ik met een uitgebreide ontwikkelingsanamnese en belevingsonderzoek. Hierbij kijk ik naar de ontwikkelingsgeschiedenis, het ontstaan en de context van de klachten, eventuele in stand houdende factoren en hoe de persoon hier zich bij voelt. Wanneer er dan een vermoeden is van een bepaalde diagnose, kan dit verder getest worden aan de hand van een op maat samengestelde psychologische testbatterij. Hierna volgt een adviesbespreking waarin zowel jij als je omgeving uitgebreid wordt geïnformeerd.

Aanbod

Ik bied psychodiagnostiek en psychotherapie aan voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (2-25 jaar). Dit kan in de vorm zijn van individuele therapie (gesprekstherapie of creatieve therapie), gezinstherapie of testing.

Aanmelden/afspraak maken:
Bij enige vragen of voor een afspraak te maken kan je me altijd telefonisch contacteren op het nummer 0468/47 38 46. Bij afwezigheid kan je je naam en telefoonnummer nalaten en dan zorg ik ervoor dat ik jou zo snel mogelijk terug bel. Daarnaast kan je me ook altijd via e-mail bereiken: ine@tonuslonderzeel.be. 


Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

0032 (0) 52 30 27 45