Segers

Heidi

Wie ben ik

Mijn naam is Heidi Segers. Ik volgde de opleiding voedings- en dieetkunde aan de Plantijn hogeschool in Antwerpen en ben sinds 2003 afgestudeerd als een erkende diëtiste binnen het RIZIV.

Opleidingen

Na mijn opleiding als diëtiste ben ik me verder gaan specialiseren in kinderen.

Ik volgde op de hogeschool van Geel en Leuven de navorming van het jonge kind. Daarnaast volgde ik ook andere  bijscholingen zoals kindvriendelijke consultaties, multi-disciplinaire aanpak bij obese jongeren, ondervoeding bij kinderen, moeilijke etertjes, kindjes met autisme en nog vele andere.

Ik ben ook lid van de Vlaamse kinderdiëtisten.

In 2014 behaalde ik mijn diploma diabeteseducator op de Erasmushogeschool in Brussel. Ik volgde de opleiding tot allergiediëtist en ben lid ook van de Allergiediëtisten. Ik volgde ook een opleiding over emotioneel eten en eetbuien.

Jaarlijks blijf ik me bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voeding zodat ik je ook steeds met de nieuwste inzichten kan begeleiden.

Werkwijze

Kinderen

Een kind is geen kleine volwassene. Mijn consultaties verlopen dan ook helemaal anders, op het niveau van het kind en aangepast aan de leeftijd. Hier werk ik op een speelse manier om hen meer te betrekken met voeding.

Zet je kind ook nooit zelf op dieet! Dit om eetstoornissen op latere leeftijd te vermijden of te voorkomen dat ze tekorten zouden krijgen. Leg de focus niet te hard op het eten alleen!

Voorbeelden van gezonde brooddozen, receptjes van gezondere koekjes, gezonde ontbijten, lekkere drankjes,… komen ook aan bod tijdens één van de sessies.

Bij kindjes die moeilijker eten of eten weigeren, ga ik op een creatieve manier te werk

Volwassenen

Ik bekijk samen met jou wat je noden zijn tijdens de consultatie en samen gaan we op zoek naar een haalbaar voedingsplan, waar jij je zelf in kan vinden. Geen opgelegd schema, geen verboden lijsten, geen crashdieet, maar een haalbaar en individueel aangepast voedingsplan waar ruimte is voor je eigen inbreng.  Dit plan wordt elke consultatie geëvalueerd en bijgestuurd.

Gezond eten moet lekker zijn met veel variatie waar ook momentjes van zondigen in kunnen passen.

Heb je weinig tijd of weinig inspiratie om een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Samen kijken we wat haalbaar is en help ik je op weg om de stress ’s avonds weg te nemen en de week “zen” te starten.

Heb je last van eetbuien? Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke valkuilen en proberen we samen je relatie met eten terug te verbeteren.

Heb je last van intoleranties of prikkelbare darmen? Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke triggers die de klachten uitlokken. Op die manier bepalen we je eigen tolerantiegrens zodat je niet onnodig te éénzijdig dient te eten.

Terugbetalingen

Als erkende diëtiste bij het RIZIV is het afhankelijk van je ziekenfonds mogelijk om een gedeelte van je consultatie terugbetaald te krijgen. Meestal is dit na het volgen van 4 consulten. Je kan dit terugvinden op de website van je ziekenfonds.

Als diabetes patiënt binnen het voortraject en binnen het zorgtraject heb je recht op een terugbetaling van 2 consultaties van 30 minuten per jaar. Hiervoor is een verwijsbrief van de huisarts vereist met de vermelding van de diabetes medicatie en een recente bloedafname.

Sinds april 2020 is er ook een terugbetaling voorzien voor kinderen van 6 tot 17 jaar met overgewicht of obesitas.  Hiervoor is een begeleiding en opvolging van 2 jaar voorzien met een terugbetaling van 5 consultaties in het eerste jaar en 4 consultaties in het tweede jaar. Hiervoor is een verwijsbrief van de huisarts vereist met de vermelding van de groeicurve of de BMI.

Aanbod

Je kan me contacteren voor zowel kinderen als volwassenen.

In hoofdberoep ben ik werkzaam in een ziekenhuis waar ik grotendeels op de kinderafdeling werk. Ik werk er samen met kinderartsen en heb er al een ruime ervaring opgedaan.

Ik ben lid van de Vlaamse kinderdiëtisten en de Allergiediëtisten.

Je kan me contacteren voor kinderen met:

-          overgewicht

-          ondergewicht

-          allergieën (melk, ei, noten, tarwe,….),

-          intoleranties (lactose, darmkrampen)

-          constipatie

-          moeilijke of selectief eten

-          autisme

In het ziekenhuis doe ik ook gastric bypass en gastric sleeve consulten. Ik zie ook meer en meer mensen met prikkelbare darmen. Verder heb ik een extra opleiding gevolgd in verband met emo-eten. Je kan me ook raadplegen als diabetes patiënt.

Je kan me contacteren als volwassene:

-          als je wil vermageren of gezonder wil eten

-          je ooit een maagverkleining hebt ondergaan (gastric bypass of gastric sleeve)

-          je last hebt van eetbuien en je ze moeilijk onder controle krijgt

-          je last hebt van prikkelbare darmen

-          je intoleranties hebt (lactose, fructose)

-          je zwanger bent of borstvoeding geeft

-          je diabetes hebt

Indien je een afspraak wenst te maken, kan je me een mailtje sturen of telefonisch contact opnemen. Aangezien ik overdag in een ziekenhuis werk, ben ik het best bereikbaar ’s avonds na 17u. Ik bel of mail je zo spoedig mogelijk terug.

0477/31.79.59

dietisteheidi.segers@gmail.com

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

0032 (0) 52 30 27 45