Diëtetiek voor volwassenen

Diëtetiek voor volwassenen

Doelgroep

Je kan bij mij als volwassene terecht voor een professionele aanpak op allerlei vlakken.

Heb je recent de diagnose van diabetes gekregen en dien je medicatie hiervoor te nemen? Is de drang naar eten soms zo sterk dat je er niet aan kan weerstaan?

Heb je al verschillende diëten gevolgd met een blijvend jojo-effect? Heb je een drukke job en heb je weinig tijd ’s avonds om te koken? Heb je een maagverkleining ondergaan, recent of al enige tijd geleden? Krijg je vaak een opgeblazen gevoel na het eten? Heb je een lactose- of fructose- intoleratie?

Doelstelling

Stap voor stap werken naar een voedingsplan dat voor jou realistisch en haalbaar is.

Werkwijze

Tijdens de eerste consultatie vindt een intake gesprek plaats waar je je reden van consultatie kan toelichten, al dan niet op doorverwijzing van de arts.

Er zal ook een anamnese afgenomen worden zodat ik een duidelijk beeld krijg van je voedingsinname.

Van daaruit zal samen met jou bekeken worden hoe we je voeding verder gaan aanpassen.

Stap voor stap werken we een voedingsplan uit die elke consultatie geëvalueerd en bijgestuurd zal worden.

Jij bepaalt mee wat voor jou een haalbaar voedingsplan is waar jij je zelf in kan vinden!

Dit met het oog op het vermijden van jojo-effect.

Bij emo-eten bepalen we wat je mogelijke valkuilen zijn en zoeken we samen naar oplossingen hiervoor. Dit kan indien nodig samen met de hulp van de psychologe gebeuren.

Bij intoleranties en prikkelbare darmen gaan we op zoek naar de mogelijke triggers die klachten geven en bepalen we samen je tolerantiegrens. Dit is de hoeveelheid die je ervan kan eten zonder klachten te hebben.

Bij diabetes zal tijdens de eerste consultatie ook een intake gesprek plaatsvinden waar naast het afnemen van een voedingsanamnese, ook de werking en invloed van je medicatie op je voeding besproken zal worden, alsook je recentste bloedresultaten. Nadien wordt er ook een aangepast voedingsplan opgesteld, aangepast aan je huidige voedingsinname.

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

0032 (0) 52 30 27 45