Diëtetiek voor kinderen

Diëtetiek voor kinderen

Doelgroep

Ik ben mijn studie voedings- en dieetkunde gestart met het oog op iets meer te kunnen betekenen in de begeleiding van kinderen.

Je kan bij mij terecht met je kind voor een professionele aanpak op allerlei vlakken.

Kinderen worden soms op een te strikt dieet gezet wat vaak grote gevolgen kan hebben op latere leeftijd, denk maar aan eetstoornissen of eetbuien.

Je hoort vaak zeggen dat kinderen alles eten als baby en plots, als ze groter worden, ineens veel minder eten en voedsel beginnen te weigeren.

Constipatie en peuterdiarree. Het zijn vaak voorkomende klachten bij kinderen. Darmkrampen, intolerantie voor lactose, fructose of tarwe? Wat mag je kind dan nog wel eten?

Doelstelling

Bepalen wat de meest haalbare aanpak is in de begeleiding van je kind en stap voor stap op weg gaan naar een aangepast eetpatroon voor je kind.

Jij bepaalt als ouder wat je kind eet! Je kind bepaalt zelf hoeveel hij ervan eet!

Werkwijze

Tijdens de eerste consultatie vindt een intake gesprek plaats waar je als ouder de reden van consultatie kan toelichten, al dan niet op doorverwijzing van de arts.

Het gewicht en de lengte van je kind zal op een groeicurve aangebracht worden en van daaruit zullen we verder bepalen waar we naartoe willen werken.

Er zal ook een anamnese afgenomen worden zodat ik een duidelijk beeld krijg van de voedingsinname van je kind. In sommige gevallen, zoals bij intoleranties en darmkrampen, zal ik al op voorhand vragen om een voedingsdagboekje van een week bij te houden met de vermelding van de daarbij horende klachten.

Elk kind is uniek en zal ook een andere, aangepaste aanpak krijgen.

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

0032 (0) 52 30 27 45