Dubois

Chantal

Wie ben ik

Op 16-jarige leeftijd las ik een artikel in een tijdschrift over een linkshandig kind dat altijd in spiegelschrift schreef en hoe dit kwam. De auteur van het artikel was Prof. Hendrickx die lesgaf in Leuven aan de faculteit kinesitherapie. Die dag wist ik wat ik wilde worden later: kinesist voor kinderen. Ik ben in Leuven gaan studeren , kreeg les van Prof. Hendrickx en ben direct na mijn studies 3 maanden full time in opleiding gegaan in het Sint-Gerardusinstituut in Diepenbeek was , een centrum voor fysiek gehandicapte kinderen , waar hij therapie coördinator was. Hij bestudeerde welke gevolgen de motorische beperkingen van het lichaam hadden op de leerprestaties van deze kinderen en legde verbanden met de leerstoornissen bij fysiek gezonde kinderen.  Wat voor schoolse problemen kan het kind hebben dat nooit gekropen heeft en zo weinig links-rechts ervaringen beleefde als baby , of de baby met een voorkeurshouding naar links die niet goed werd behandeld , hoe ontwikkelt dan de lateralisatie enz..

Opleidingen

Opleiding kinesitherapie in Leuven met 9 verschillende stageplaatsen , meestal ademhalingskiné

Initiatie in de Kritische Ontwikkelingsbegeleiding Methode Hendrickx : 3 maand full time opleiding in het Sint-Gerardusinstituut in Diepenbeek

Gedurende 20 jaar bijscholingen, herhalings- en verdiepingsopleidingen door Prof. Hendrickx op verschillende locaties . Bijzondere technieken Kritische ontwikkelingsbegeleiding.

1995: Opleiding voor kritische ontwikkelingsbegeleiding voor baby’s

1999: Opleiding Meskertherapie

2006: Psychomotorisch onderzoek en therapie bij kinderen om officieel testen te mogen afnemen.

2008: Neuro-senso-motorische en reflexintegratie methode van Svetlana Masgutova

2009: Cursus Braingym

2011: Cursus typ-10 voor kinderen met DCD, Dyslexie, ADHD…

2014: Opleiding tot Bodymap-coach

Werkwijze

Terugbetaling:
Met doktersvoorschrift worden 18 courante behandelingen ongeveer voor de helft terugbetaald. Kinderen met een speciaal statuut hebben recht op meer dan 60 behandelingen. Wij zijn niet-geconventioneerde kinesisten.

Voor ik een behandeling opstart neem ik een grondige anamnese van het kind in aanwezigheid van de ouders  en aan de hand daarvan begin ik  te testen, waarbij ik het therapieverloop aan de ouders uitleg. Ik vraag veel participatie van de ouders, via een schrift krijgen de ouders oefenopdrachten die ze samen met het kind mogen doen. Zo zijn ouders nauw betrokken bij de therapie en gaan de kinderen sneller vooruit, worden zelfzekerder en ontwikkelen een beter lichaamsschema.  Ik behandel vooral :

  • baby’s die trager ontwikkelen, niet willen kruipen, bang en onzeker zijn ...
  • baby’s met voorkeurshouding in samenwerking met onze kinderosteopaat Yannick Smidts
  • peuters die gefrustreerd zijn omdat bepaalde motorische dingen niet lukken, of bange , onzekere kleuters die vaak zeggen “ik kan dat niet”  en niet willen meespelen.
  • kleuters die maar niet kunnen kiezen met welk handje ze gaan schrijven (ambidexters)
  • kleuters en lagere schoolkinderen die een achterstand hebben op grove en/of fijne motoriek
  • schrijfmotorische problemen bij kleine en grotere kinderen

Contacteer ons

Polderstraat 36

1840 Londerzeel

0032 (0) 52 30 27 45